Uw bulldog

Entingen

Twee entingen zijn verplicht voordat u uw bulldog bij ons laat logeren. Dit zijn namelijk de cocktailenting en de kennelhoestenting.

De cocktailenting deze krijgt uw bulldog ieder jaar. (het ene jaar volledig en het andere jaar gedeeltelijk)

Bij de kennelhoest enting kan dit niet het geval zijn. Kennelhoest is een zeer besmettelijke ontsteking aan de voortste luchtwegen (luchtpijp en vertakkingen naar de longen). Het is een droge en harde hoest waarbij de hond ook vaak door het vele hoesten speeksel uit braakt. Meestal begint het met een verkoudheid. Door hoesten en speekselcontact kan het virus zich makkelijk verspreiden. Voor de engelse bulldog met zijn soms toch al moeilijke ademhaling vinden wij het genoodzaakt om uw bulldog van te voren te laten inenten.

Je hebt 3 soorten kennelhoestinentingen namelijk:

  • Nobivac kc: wordt gegeven dmv een pufje door de neus. Hierdoor bouwt de Bull zelf zijn afweerstoffen op en biedt de beste bescherming. Deze is een jaar geldig en heeft bij ons de voorkeur.
  • Pneumodog: wordt gegeven dmv een enting. Het nadeel van deze enting is dat hij maar 3 maanden werkzaam is. Ook moet deze enting geboosterd worden dwz na de eerste keer enten  na 3 weken herhalen.
  • Bronchi Chield : Wordt ook gegeven door een pufje in de neus. Deze is ook een jaar werkzaam.


Let op!: zorg ervoor dat uw bulldog zijn entingen, minimaal 3 weken voordat hij komt logeren heeft gehad. Verder is het verstandig om uw bulldog te ontwormen en te ontvlooien voordat hij komt logeren.